Fayda Yaratmayan
Her Şey Zarar Verir

Hayatınızda fayda yaratmayan her şey size zarar veriyor demektir.

Zararsız görünen bir olgunun dahi hem fiziksel hem duygusal olarak işgal ettiği alan ölçüsünde, fayda yaratan olgulara karşı bir blokajı söz konusu olduğundan; sınırlı yaşam süresi içinde zararsızlığından bahsedilemez. Ortalama yaşam süresi ele alındığında bireyin problem çözebilme kapasitesi açısından seçici davranması kaçınılmazdır. İnsan ne yazık ki henüz her bilgi ve kişiye ayırabilecek yeterli zihinsel kapasite ve süreye sahip değildir.

Zaman zaman hayatın rutin akışından çıkarak, bileşenleri tek tek irdelemek ve fayda zarar analizi yapmak gerekir. Korkusuzca ve objektif olarak fayda yaratmayan tüm olguları tespit etmek kendinize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır. Bu farkındalığın en önemli getirisi şikayet ettiğiniz ne var ise değiştirmek için ihtiyaç duyacağınız zaman ve enerjiyi size sağlayacak olmasıdır.

Eğer halen fark etmediyseniz, size yaşam diye sunulan simülasyonun içinde enerjinizi çeken binlerce olguyu tespit ettiğinizde, tüm sistemin sizi öncelikle kendinize fayda yaratan bir birey olmaktan nasıl uzaklaştırdığına inanamayacaksınız.

Bireyin kendine fayda sağlamayan olguları filtrelemeye başlaması aynı zamanda asıl değeri yaratan kendinden başkalarına fayda sağlamasına olanak tanır.

O zaman şu soruyu sormak gerekiyor; insanların kendilerine fayda sağlayacak konularla ilgilenmesi yerine, düşünmeden ve sorgulamadan bir grubun üyeleri olmalarından ve uyuşturularak bir hayat sürmelerinden kimler istifade ediyor.

Artık insanlar ürünün ta kendisi. Üretmiyorsanız ne yazık ki kaybeden taraftasınız. Yani ürünsüz seniz ürün sizsiniz. Futbolu oynamıyor izliyorsanız ürün sizsiniz. Diziyi çekmiyor izliyorsanız ürün sizsiniz. Sosyal medyayı işiniz için kullanmıyorsanız ürün sizsiniz. Saygın ŞENEL – Haziran 2019